GOUD! 3X3 VROUWEN WINNEN EUROPEES KAMPIOENSCHAP IN JERUSALEM

Wat een wereldprestatie! De Orange Lions 3×3 Vrouwen winnen, met hun derde winst tegen Spanje in krap tien dagen tijd, het Europees kampioenschap 3×3. Kiki Fleuren, Janis Boonstra, Noortje Driessen en Loyce Bettonvil wisten dat ze een kans hadden – en maakten het waar.

3X3Eurocup-2185 (1)

De toernooiwinst volgt op een zege in Pont du Gard, Frankrijk, waar de dames voor het eerst ooit een Women’s Serie wonnen. Daarin trof het team vorige week Spanje al – en de vrouwen versloegen de Zuid-Europeanen. Op het EK kwamen Nederland en Spanje elkaar twee keer tegen. Nederland won beide keren: in de poule met 21-15, in de finale werd het 21-18.

Kiki Fleuren scoorde tien punten in de finale, met twee 2-punters en 6 op 7 ijskoude vrije worpen. Noortje Driessen, MVP van het toernooi, voegde 6 punten toe. Loyce Bettonvil (3pts) en Janis Boonstra (2 pts) vulden het team vooral in rebounds goed aan: beiden pakten vijf aanvallende boards.

NL-VR-3x3-EK-sept23-1

Coach Maksim Kovasevic: “Het was amazing. Hoe we toewerkten naar augustus, onze eerste winst ooit in de Women’s Series pakten… We wisten dat we een kans hadden ook deze titel binnen te slepen. Alle speelsters leverden in op het veld, offerden zich voor elkaar op en voerden hun rol uit. Deze meiden, en alle staff, weten hoeveel werk hierin gestopt is. Dus dit is enorm verdiend, ik ben zó enorm trots op ze. Dit is slechts het begin van wat een periode vol prijzen kan zijn.”

MVP Noortje Driessen, die met een lay up de winnende score maakte: “Alles ging perfect, en zo voelt het ook. Alles kwam samen, de afgelopen weken. We speelden zó goed samen! Ik kan het echt niet geloven, het is simpelweg fantastisch.”