Wat een fantastisch weekend’, ‘hij heeft zo genoten’ en ‘wat een leuke verhalen allemaal zeg’. Zo maar een greep uit alle reacties nadat het jeugdkamp van 2020 gisterenmiddag geëindigd was. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend!

En het was vooral een lang weekend. Want in tegenstelling tot de afgelopen jaren vertrokken we vrijdag in het begin van de avond en duurde het tot en met zondag middag. De plaats van handelen; De Luchtballon te Ossendrecht. Een locatie om je vingers bij af te likken. Slapen in tipitenten, een speel en doe bos met heel veel (grote) speeltoestellen, een groot springkussen, een Basketballveld en een groot aangrenzend bos. Wat wil een kind nog meer? 

Vrijdag was de start door het weer net even wat anders dan anders, geen grote fietstocht maar wel een lekkere avonddis. Nadat het terrein grondig verkend was en de zon onder ging werden er veel drempels over gegaan door mee te doen aan een spannend nachtspel. Daarna was het bedtijd waarbij het (zoals het ook hoort op een kamp) tot ruim na middernacht duurde voor het stil was in alle tenten. 

Het werd een korte nacht. Om 5 uur in de ochtend waren de eerste kits al klaarwakker en stonden vol energie te poppelen om het speel en doe bos weer in te gaan. Hierdoor hadden ook de rest van de deelnemers (en leiding, oef…;P) een aanmerkelijk kortere nacht dan van te voren gehoopt. 

De zaterdag werd een dag vol sport en spel. Na eerst hun eigen ontbijt te hebben gezocht in het bos kwam de basketbalochtend onder leiding van coach Adriaan. Nadat iedereen afgepeigerd was en de lunch achter de kiezen had werden er in teams 8 spellen gespeeld. Van het brulspel tot een estafette en van Weerwolven tot 30seconds, van alles kwam voorbij. 

Het avondeten was zoals gebruikelijk een lekkere barbecue met als toetje een ijsje en marshmallows boven een door de kinderen (onder leiding van coach Paul en Will) zelfgebouwd kampvuur. Ook ontstond er spontaan een disco waarbij iedereen flink uit hun dak ging. Maar het mooiste van de dag moest nog komen. Terwijl de eerste kampdeelnemers de vermoeidheid al licht begonnen te voelen bereidden Coaches Nikki en Roy het nachtspel voor. Het werd een oase aan verschillende kleuren lichtjes die kippenvel opleverde bij iedereen die het voor het eerst zag. De kits moest, ongezien door de ‘bewakers’, deze zien te stelen. Het werd een top spel waarna iedereen compleet moegestreden hun bed opzocht.

Door een uitputtende zaterdag duurde deze nacht aanmerkelijk langer dan de vorige. Pas rond half 8 kwamen de eerste geluiden uit de tipi’s. Na een dit keer ontspannen ontbijt werd er nog 1 keer het grote bos ingegaan voor een spelletje levend Stratego. Nog een lekkere lunch, prijsuitreiking en alles opruimen voor het tijd was om het kamp af te sluiten en iedereen moe maar voldaan terug naar huis kon gaan. Het was voor iedereen een ervaring om nooit meer te vergeten.