Welkom bij de WBB Giants

WBB Giants is een Basketballvereniging in Bergen op Zoom, in 1972 opgericht onder de naam Jumping Crabs.

In 2022 vieren de WBB Giants haar 50 jarig bestaan!

Lid worden van West Brabant Basketball GIANTS betekent mogelijkheden om te Basketballen op elk niveau, recreatief een balletje gooien, maar voor de jeugd ook om, wanneer het talent en de ambitie aanwezig zijn, te spelen op een hoog niveau. 

We hebben 14 teams die op verschillende niveaus meedoen aan de Basketballcompetitie georganiseerd door de Nederlandse Basketball Bond.

Er zijn ongeveer 200 leden, die trainen, wedstrijden spelen en de sociale activiteiten van de vereniging bezoeken. 

Lees meer over WBB Giants in:

 

Gebruik de hierboven aangegeven menubalk en bekijk deze voor meer informatie.  Je kunt ook een bericht achterlaten op onze facebook-pagina.

Bas Leyte klaar voor het nieuwe NCAA Seizoen!

Oefenwedstrijd High Five vs WBB Giants

Zaterdag, 04 september waren de WBB Giants uitgenodigd voor de kick-off oefen wedstrijden in Tilburg tegen High Five.

Spannend en pittig zo’n eerste wedstrijd tegen een sterk team als High Five. Het U16-1 team, onder leiding van coach Adriaan Leyte, geeft in de kleedkamer goede tips. Dat hij niet verwacht te winnen, maar we onze stinkende best gaan doen om zoveel mogelijk weerstand te bieden. Na het opwarmen start de wedstrijd en High Five is absoluut een sterke tegenstander en lopen in punten vooruit. Ondertussen geeft Adriaan aanwijzingen wat betreft de verdediging en motiveert de spelers. Het derde kwart geeft de coach het doel, de tegenstander die nu net boven de 30 punten heeft, niet boven de 60 punten te laten uitkomen. Hierdoor gaan de spelers betere defence spelen en lopen de WBB Giants op punten in en komen er weinig kansen bij de tegenpartij. We merken lichte paniek bij de coaches van High Five, het vierde kwart zetten ze hun sterkste spelers in en lopen op punten verder uit.

Eindstand: High Five – WBB Giants  53-24. We zijn heel tevreden met het resultaat, hebben goed kunnen oefenen en coach Adriaan ziet veel potentie voor het komende seizoen bij U16-1.

High Five vs WBB Giants 

Tekst en uitleg van Coach Adriaan Leyte voor zijn U16-1 pupillen!

 

 

SPONSORS

Wij zijn ontzettend trots op onze sponsoren van der Kolk Belastingadviseurs, Tummers Food Processing Solutions, van de Korput Installatiebedrijf en Krachtig Online voor onze Internet- en Technical suport. Daarnaast is Macron Italian Technical Sportswear Hofleverancier van dé nieuwe tenues voor de West Brabant Basketball GIANTS!  

Zij allen zijn een waardevolle aanvulling op onze ambities!

 

 

krachtig on line

Wilt u ook Sponsor worden van de WBB Giants? Klik hier voor meer info over SPONSORING

 

wbbgiants 2021