Welkom bij de WBB Giants

WBB Giants is een Basketballvereniging in Bergen op Zoom, in 1972 opgericht onder de naam Jumping Crabs.

In 2022 vieren de WBB Giants haar 50 jarig bestaan!

Lid worden van West Brabant Basketball GIANTS betekent mogelijkheden om te Basketballen op elk niveau, recreatief een balletje gooien, maar voor de jeugd ook om, wanneer het talent en de ambitie aanwezig zijn, te spelen op een hoog niveau. 

We hebben 14 teams die op verschillende niveaus meedoen aan de Basketballcompetitie georganiseerd door de Nederlandse Basketball Bond.

Er zijn ongeveer 200 leden, die trainen, wedstrijden spelen en de sociale activiteiten van de vereniging bezoeken. 

Lees meer over WBB Giants in:

 

Gebruik de hierboven aangegeven menubalk en bekijk deze voor meer informatie.  Je kunt ook een bericht achterlaten op onze facebook-pagina.

WE BASKETBALLEN WEER BINNEN !

UPDATEDinsdag, 1 juni 2021

Beste trainers en coaches,  dit wordt het nieuwe schema dat we vanaf maandag 7 juni aan gaan houden. Ook gaan de kleedkamers en douches weer open en zijn we in gesprek met een aantal verenigingen in de buurt (Volharding Goes, Simple Dribble Steenbergen en Blauw-Wit Roosendaal) om oefenwedstrijden te spelen in de weekenden voor U10 tot en met U18. Publiek mag hier nog niet bij aanwezig zijn. Senioren mogen onderling wel een partijtje spelen. 

En dan nog wat nieuws van de Technische Commissie: Hierbij de opzet van de poule indelingen voor komend seizoen 2021-2022. Korte uitleg hierover:

– De senioren spelen een heel seizoen en hun klasse wordt gewoon als 1e klasse, 2e klasse, etc. aangeduid.

– De jeugdteams spelen een competitie voor en na de Kerstdagen. Om het ‘makkelijk‘ te maken worden deze voor de Kerstdagen aangeduid als A klasse, B klasse, ect. Hier staat de A voor 1e klasse, B voor 2e klasse en D voor 4e klasse.

– Soms heeft de Bond (NBB) er voor gekozen om geen A klasse (1e klasse) te beginnen in een Leeftijdscatagorie. De hoogste klasse daarin is dan de B klasse (2e klasse).

– Mocht er nog een team hoger of lager willen spelen dan dat ze hebben aangevraagd dan kan dat tot eind van deze week. De groene cijfers zijn de nog beschikbare plekken. (Kijk hiervoor in het menu onder ‘Competities‘). 

Hieronder het nieuwe training-schema, per 7 juni 2021, voor de teams die weer binnen mogen trainen!

Veel plezier met het trainen!

Het hierboven getoonde trainingschama is ook terug te vinden in het menu onder ‘Trainingen – Trainingstijden

 

Maandag, 14 juni aanstaande is de dag dat de traditionele ZomerAvond Basketball Competitie weer van start gaat!

Deze Competitie zal weer gespeeld worden door Teams die normaal geen traditionele Basketball teams zijn. Dit kunnen teams zijn bestaande uit Bedrijfteams, Vriendenclubjes, Caféteams, Gezelligheidsteams enz. Het gaat hier om gezellig Basketballen in de buitenlucht op een sfeervolle locatie! Deze ZomerAvond Basketball Competitie wordt al voor de 46ste keer achtereenvolgend georganiseerd. De entourage waarin het gespeeld wordt is daarbij alleen al sfeervol en uitnodigend!

Kom ook ’s avonds vanaf 19:30 uur kijken aan de Boulevard-Noord (Bergse Plaat) ter hoogte van Sporthal Boulevard op het buiten-basketball-veld! En ondervindt de spannende wedstrijden maar ook de gezellige sfeer waarin dit zich allemaal afspeelt!

Kijk anders voor meer informatie, uitslagen en programma op deze website in het menu onder het kopje Z A B C

 

 

SPONSORS

Wij zijn ontzettend trots op onze sponsoren van der Kolk Belastingadviseurs, Tummers Food Processing Solutions, van de Korput Installatiebedrijf en Krachtig Online voor onze Internet- en Technisch suport. Daarnaast is Macron Italian Technical Sportswear Hofleverancier van dé nieuwe tenues voor de West Brabant Basketball GIANTS!  Zij allen zijn een waardevolle aanvulling op onze ambities!

 

 

krachtig on line

Wilt u ook Sponsor worden van de WBB Giants? Klik hier voor meer info over SPONSORING

 

 

 

wbbgiants 2021