Welkom bij de WBB Giants

WBB Giants is een Basketballvereniging in Bergen op Zoom, in 1972 opgericht onder de naam Jumping Crabs.

In 2022 vieren de WBB Giants haar 50 jarig bestaan!

Lid worden van West Brabant Basketball GIANTS betekent mogelijkheden om te Basketballen op elk niveau, recreatief een balletje gooien, maar voor de jeugd ook om, wanneer het talent en de ambitie aanwezig zijn, te spelen op een hoog niveau. 

We hebben 14 teams die op verschillende niveaus meedoen aan de Basketballcompetitie georganiseerd door de Nederlandse Basketball Bond.

Er zijn ongeveer 200 leden, die trainen, wedstrijden spelen en de sociale activiteiten van de vereniging bezoeken. Gebruik de hierboven aangegeven menubalk en bekijk deze voor meer informatie.  Je kunt ook een bericht achterlaten op onze facebook-pagina.

Lees meer over WBB Giants in:

Beste leden,

Als club streven we samen naar een positief sportklimaat en dat alle basketbalwedstrijden veilig verlopen. We staan met z’n allen voor plezierige wedstrijden voor alle betrokkenen: Spelers, coaches, scheidsrechters, tafelofficials, publiek en iedereen die betrokken is bij de wedstrijden.

Ieder spelend lid van 14 jaar en ouder dient het Scheidsrechtersbewijs 2 te gaan halen. https://www.basketball.nl/kennis-hub/opleidingen-en-educatie/aanbod-nbb-voor-arbitrage/bs2-verenigingsscheidsrechter/.

Voordat je dit bewijs kunt halen, moet je eerst het spelregelbewijs hebben gehaald. Dit spelregelbewijs wordt een verplichting vanuit de Basketbal Bond, als je dit niet hebt, mag je geen competitie spelen!

Pierre de Vos en Arno Jordans zullen op Zaterdag, 23 oktober een start maken met het Scheidsrechtersbewijs 2.

De dag zal er als volgt uit zien: In de ochtend van 9 – 12 uur zal er een uitleg worden gegeven omtrent de spelregels; een toelichting op de spelregels en interpretaties. Ze vragen je hiervoor vooraf een kijkje te nemen op Basketballmasterz.nl !

Hier tref je alle spelregels en verschillende spelsituaties en oefenexamens. Neem dit goed door! Alle vragen die je hebt, opschrijven, zodat deze 23 oktober ook behandeld kunnen worden.

Arno en Pierre zullen niet alle spelregels uitleggen, maar bepaalde spelregels verder toelichten en alle vragen beantwoorden. Hierbij ook nog de link naar het basisboek voor basketbalscheidsrechters. Gelieve dit ook goed door te nemen.

https://d26urwx8o7j8vg.cloudfront.net/documents/Download_01_Basisboek_voor_basketbalscheidsrechters_versie_2020-04_wZP5iHs.pdf

Na de ochtendsessie op 23 oktober, zou je in staat moeten kunnen zijn om het examen af te leggen via dezelfde site. Sommige leden hebben het Spelregelbewijs al. Dan kun je je bv alleen opgeven voor het middagprogramma. Mocht je na het doornemen van de website  https://www.basketballmasterz.nl/ het examen zo af willen leggen, dan kan dit ook.

Ga naar https://auth.sportlink.com/auth/login.html#NBB  je kunt dan inloggen met je sportlink account. Gebruik hiervoor het emailadres wat bij ons bekend is.

In de middag zullen Pierre en Arno Arbitrage techniek in de zaal in de praktijk gaan brengen, aan de hand van allerlei voorbeelden en spelsituaties. Voor een lunch zal worden gezorgd. Deel 3 zal zijn dat er begeleid wedstrijden worden gefloten en beoordeeld, maar dit vindt op een later tijdstip plaats.

Iedereen die aan het scheidsrechter 2 programma deel wil nemen op zaterdag 23 oktober dient zich voor woensdag 13 oktober te hebben aangemeld via info@wbbgiants.nl

Wij kunnen dan alle aanmeldingen voor zowel het Spelregelbewijs als Scheidsrechtersbewijs 2 uitzetten en het programma voor de hele dag goed opzetten. Nogmaals, let op, als je dit jaar je spelregelexamen niet haalt, kun je geen competitie meer spelen!

Graag ontvang ik jullie aanmeldingen per mail, op het hierboven vermelde mailadres.  Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn, dan horen wij het graag!

Met sportieve groet,

Het Bestuur van de WBB Giants

Vanaf nu staan alle wedstrijden van de WBB Giants overzichtelijk voor iedereen op de Website! Helaas met wat vertraging maar het staat er toch op! Voor iedere speler maar ook voor ouders, opa en oma en vrienden die graag willen komen kijken, is dit schema geplaatst.

Waar staat het? Kijk in de Menubalk onder de titel Competities – Competitie 2021 -2022. Ook word elke week het schema voor het Fluiten&Jureren op de Website gezet. Bij op of aanmerkingen omtrent deze schema’s kan je altijd een mailtje sturen naar info@wbbgiants.nl of neem contact op met onze Wedstrijdsecretaris Steven de Bont!

Nu aangevuld op de site; een mooi stukje clubhistorie van de Jumping Crabs tot en met de WBB Giants, geschreven door oud Crab speler en voorman van de ZABCompetitie Ton de Bont! Dit stuk is natuurlijk geschreven ivm het aankomend 50 jarig Jubileum van de club! Kijk en lees op de pagina Clubhistorie 1972 – 2022. Een mooi samengevat stukje historie met daarin het ontstaan, ontwikkeling, successen en namen van “wereldberoemde” Bergse Basketballers die dit “Basketball bolwerk” hebben grootgemaakt!

SPONSORS

Wij zijn ontzettend trots op onze sponsoren van der Kolk Belastingadviseurs, Tummers Food Processing Solutions, van de Korput Installatiebedrijf en Krachtig Online voor onze Internet- en Technical suport. Daarnaast is Macron Italian Technical Sportswear Hofleverancier van dé nieuwe tenues voor de West Brabant Basketball GIANTS!  

Zij allen zijn een waardevolle aanvulling op onze ambities!

 

 

krachtig on line

Wilt u ook Sponsor worden van de WBB Giants? Klik hier voor meer info over SPONSORING

wbbgiants 2021