Welkom bij de WBB Giants

WBB Giants is een Basketballvereniging in Bergen op Zoom, in 1972 opgericht onder de naam Jumping Crabs.

In 2022 vieren de WBB Giants haar 50 jarig bestaan!

Lid worden van West Brabant Basketball GIANTS betekent mogelijkheden om te Basketballen op elk niveau, recreatief een balletje gooien, maar voor de jeugd ook om, wanneer het talent en de ambitie aanwezig zijn, te spelen op een hoog niveau. 

We hebben 14 teams die op verschillende niveaus meedoen aan de Basketballcompetitie georganiseerd door de Nederlandse Basketball Bond.

Er zijn ongeveer 200 leden, die trainen, wedstrijden spelen en de sociale activiteiten van de vereniging bezoeken. 

Lees meer over WBB Giants in:

 

Gebruik de hierboven aangegeven menubalk en bekijk deze voor meer informatie.  Je kunt ook een bericht achterlaten op onze facebook-pagina.

WE BASKETBALLEN WEER !

Raamwerk competities

Op 23 maart heeft het kabinet de ingestelde lockdown verlengd en hierdoor zijn de binnensportaccommodaties tot en met 20 april dicht. Buiten sporten mag door iedereen t/m 26 jaar in groepen (waarbij het voor de sporters van 18 t/m 26 jaar op een beheerde sportaccommodatie moet plaatsvinden). Daarboven mag het vanaf 16 maart met maximaal vier (i.p.v. twee) personen (op 1,5 m. afstand), op een sportaccommodatie. Gemeenten kunnen buiten de sportaccommodaties om wel meer mogelijkheden bieden voor georganiseerd sporten.

Trainingen

Beste spelers, trainers en coaches WBB Giants, helaas is de corona-pandemi nog niet op zijn retour, maar de winter is dat gelukkig voor ons wel. Tot en met 26 jaar mag men nu buiten sporten (zonder afstand te houden). Dit houdt in dat we langzaam weer buiten kunnen gaan trainen met U10 tot en met U18. Deze teams mogen binnen de 1,5 meter trainen. Vanaf 27 jaar mag het alleen met 2 man per basket wel op 1,5 meter. Voor U10, U12, U14, U16, U18 en U22  staan er nu al weer trainingen op de planning komende week!

De locatie

De trainingen worden gehouden na overleg met de Gemeente op het veldje aan de Boulevard (Zie foto hieronder). Helaas zijn er alleen hoge baskets dus voor U10 en U12 zal het flink spierballen kweken worden de komende tijd. Verder is de ondergrond een stuk harder dan in de zaal dus zullen we de kinderen op blijven attenderen dat ze rustig aan moeten doen. Er zijn verder ook geen toiletten aanwezig, dus we vragen iedereen om goed naar het toilet te gaan voor ze naar de training komen!

 

Zie hieronder het voorlopige trainingsschema voor de teams die mogen gaan trainen: 

 

 

 

SPONSORS

Wij zijn ontzettend trots op onze sponsoren van der Kolk Belastingadviseurs, Tummers Food Processing Solutions, van de Korput Installatiebedrijf en Krachtig Online voor onze Internet- en Technisch suport. Daarnaast is Macron Italian Technical Sportswear Hofleverancier van dé nieuwe tenues voor de West Brabant Basketball GIANTS!  Zij allen zijn een waardevolle aanvulling op onze ambities!

 

 

krachtig on line

Wilt u ook Sponsor worden van de WBB Giants? Klik hier voor meer info over SPONSORING

 

 

 

wbbgiants 2021