Wij zijn de West-Brabant Basketball GIANTS

🏀 Foto Heren Senioren 1

De West-Brabant Basketball GIANTS is een Basketballvereniging in Bergen op Zoom, en werd in februari 1972 opgericht onder de naam Jumping Crabs.

WBB Giants vieren hun 50 jarig jubileum in 2022

Lees ook eens onze clubhistorie op de pagina Clubhistorie 50 jaar, met daarin vele hoogtepunten uit de geschiedenis van de Jumping Crabs – WBB Giants. Een opeenstapeling van mooie herinneringen!

Lid worden van de WBB Giants betekent mogelijkheden om te Basketballen op elk niveau, recreatief een balletje gooien, maar voor de jeugd ook om, wanneer het talent en de ambitie aanwezig zijn, te spelen op een hoog niveau.

In tegenstelling tot vele verenigingen in andere sporten is WBB Giants een vereniging voor leden maar ook zeker door leden. Wanneer je lid wordt van onze vereniging en meer wilt dan recreatief een balletje gooien zal je zelf, en in de jeugd ook de ouders, mede taken op je moeten nemen om de vereniging te laten draaien, samen met de vrijwilligers. Er zijn voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen als speler, trainer/coach, scheidsrechter, commissielid of bestuurslid. 

We hebben 16 teams die op verschillende niveaus meedoen aan de Basketballcompetitie georganiseerd door de Nederlandse Basketball BondDe WBB Giants heeft zo’n 200 leden, die trainen, wedstrijden spelen en de sociale activiteiten van de vereniging bezoeken.          

Op dit moment hebben we in de breedtesport: 6 (gemengde) Jeugdteams, 4 Jongensteams en 2 Damesteams,  5 Herenteams waarvan 1 Herenteam Recreanten en 1 Damesteam en Dames Recreanten. Met uitzondering van de Recreanten-teams spelen alle teams in een competitie (seizoen van september tot mei). Gebruik de menubalk hierboven voor meer informatie. Je kunt ook een bericht achterlaten op onze facebook pagina of op een van onze andere Multimedia platforms!

Kom een keer langs en kom kijken naar een wedstrijd of train een keer mee! Misschien wordt je gevat door deze snelle en geweldige sport! Een wereldsport en een vereniging voor echte Teamspelers!

Contact ons!

Basketballen bij de West-Brabant Basketball GIANTS: “a real Team experiance“!!

Onze Sponsoren & Partners dé trouwe steun van de West-Brabant Basketball GIANTS!