SAMEN STAAN WE STERK ! 

Een erg mooi gezegde! Een gezegde dat ook slaat op onze mooie Basketballclub WBB Giants. Een Club als de onze drijft op de inzet van Vrijwilligers en via deze weg willen we die Vrijwilligers die ons de afgelopen jaren zo veel hebben geholpen heel erg bedanken!! We komen  echter momenteel op vele fronten Vrijwilligers te kort. Het zijn steeds dezelfde mensen die taken uitvoeren die bij het runnen van een Club horen. Om onze Club nog sterker te maken als dat het nu al is hebben we daarom meer handen nodig. Mensen die net als wij de Club een warm hart toe dragen en samen het fundament van de Club steviger willen maken. Daarom doen we een zeer dringende oproep aan iedereen (leden, ouders, familie, vrienden) Meld je aan als Vrijwilliger”!

Het kan al vanaf iets heel kleins zoals een loterijtje organiseren bij een thuiswedstrijd van Heren 1 of het helpen bij een andere activiteiten. Maar je kan je natuurlijk ook opgeven voor iets groters zoals een Bestuursfunctie of een Team training of coaching geven.

Hieronder staat een lijst met de verschillende taken waar wij nog mensen voor zoeken. Mocht je je willen aanmelden of heb je vragen, kan je mailen naar info@wbbgiants.nl of via het Contactformulier.

Hopelijk zien we snel  een bericht van jullie tegemoet, want samen staan we sterk en kunnen we de Club nog mooier maken dan ze nu al is!! 

Wij zoeken nog Vrijwilligers voor de volgende taken:         

Trainer(s) & Coach(es)

Training geven en Coachen. Elk team heeft een Trainer/Coach nodig. Vaak is dit een en de zelfde persoon, maar dat hoeft natuurlijk niet. Daarnaast hebben we graag meer dan 1 Trainer/Coach die het Team onder zijn of haar hoeden neemt, zodat ze elkaar kunnen ondersteunen of kunnen opvangen als de ander een keer niet kan. Ook als je geen ervaring met Basketball hebt en wel interesse is dat geen probleem. We hebben een aantal ervaren Trainers die je hierin kunnen begeleiden. Er zijn vele mogelijkheden binnen de Club om ervaring op te doen en natuurlijk gaan we in overleg over de tijden wanneer het bij je uitkomt training te geven. Met 1 keer in de week training geven aan een Team zijn we al erg geholpen. Meld je dus snel aan en we gaan zoeken naar een team dat bij jou behoefte past!          

Activiteitencommissie 

Elk jaar organiseren we buiten de trainingen en wedstrijden om een aantal leuke evenementen binnen de WBB Giants. Zo is er het Oliebollentoernooi, Sinterklaas, Clinics, het Eindfeest en eens in de 2 jaar het altijd leuke en druk bezochte Jeugd-Zomer-Basketball-Kamp. Maar we zouden nog zo veel meer willen doen. Heb je ideeën voor een leuke activiteit, wil je helpen met het organiseren van een speciale Basketball-dag of wil je op een andere manier ons hierin ondersteunen, meld je dan nu aan!          

Sponsor Commissie

Als WBB Giants hebben we een aantal Sponsors die onze club een warm hard toe dragen. Die zijn we uiteraard erg dankbaar! Maar er is naar ons idee nog veel meer uit te halen. We hebben ook wel een aantal ideeën,  maar daarvoor hebben we mensen nodig die ons daarbij willen helpen deze in uitvoering te kunnen brengen. Heb je een vlotte babbel en zin de WBB Giants financieel nog sterker te maken meld je dan nu aan voor deze Commissie.            

Social Media

Op het moment hebben we een goede up to date Website én een Facebookpagina waar ook regelmatig een stukje op verschijnt. Maar de tijd verandert en er zijn meerdere Social Media die we nog niet aanspreken om de WBB Giants zichtbaarder te maken. Heb je daar ideeën over, vind je het leuk om  af en toe eens een wedstrijdverslag of een ander stukje te schrijven voor 1 van de media of wil je de overview houden van al onze Social Media meld je dan nu aan!          

Technische Commissie

Binnen elke Basketball club is er een Technische Commissie, de “TC”. Deze Commissie zorgt voor de Teamindelingen, organiseert scheidsrechter cursussen, coach clinics, houd de vinger aan de pols wat er speelt in de verschillende teams en geeft het Bestuur een voorzet voor de te nemen koers die we moeten varen met de Club. Ze vergaderen een paar keer per seizoen en kunnen daar nog wel wat mensen gebruiken die ze met al deze taken willen ondersteunen. Ben je iemand met een Visie en bereid mee te denken over de toekomst, meld je dan aan voor deze Commissie! 

Clinics

Tevens worden er nieuwe spelers of voormalige spelers gevraagd voor het geven van Clinics. De WBB Giants geven regelmatig Basketball-Clinics aan scholen, buurtgemeenschappen en bedrijven. Deze worden enthousiast ontvangen door mensen, kinderen en/of volwassenen. Met altijd de hoop dat deze ook naar de trainingen van de WBB Giants komen zodat we nieuwe spelers/leden krijgen. En bovenal natuurlijk aandacht en belangstelling voor het Basketball.

🏀 Aan het eind van een seizoen wordt aan alle vrijwilligers een passende vergoeding uitbetaald.

Hartelijk dank en hopelijk tot gauw, het Bestuur van de West Brabant Basketball GIANTS