Vele handjes maken licht werk! Een erg mooi gezegde! Onze club drijft op de inzet van vrijwilligers en via deze weg willen we de vrijwilligers die ons de afgelopen jaren zo veel hebben geholpen heel erg bedanken!! We komen echter momenteel op vele fronten vrijwilligers te kort. Het zijn steeds dezelfde mensen die taken uitvoeren die bij het runnen van een club horen. Om onze club nog sterker te maken als dat het nu al is hebben we daarom meer handen nodig. Daarom doen we een zeer dringende oproep aan iedereen (leden, ouders, familie, vrienden) ” 

Meld je aan als vrijwilliger”!

Hieronder staat een lijst met de verschillende taken waar wij nog mensen voor zoeken. Mocht je je willen aanmelden of heb je vragen, kan je mailen naar WBB Giants of via het Contactformulier op de website.

Hopelijk zien we snel  een bericht van jullie tegemoet, want vele handen maken licht werk en zo kunnen we de club nog mooier maken dan ze nu al is!! 

Wij zoeken nog vrijwilligers voor de volgende taken: 

Fluit en jureer schema maken en opvolgen tijdens het seizoen: je krijgt hiervoor natuurlijk inzicht in de beschikbare scheidsrechters en juryleden en wordt natuurlijk op weg geholpen hoe dit het beste aan te pakken!

Trainen en/of coachen: Elk team heeft een trainer/coach nodig. Vaak is dit een en dezelfde persoon, maar dat hoeft natuurlijk niet. Daarnaast hebben we graag meer dan 1 trainer/coach die het team onder zijn of haar hoede neemt, zodat ze elkaar kunnen ondersteunen of kunnen opvangen als de ander een keer niet kan. Ook als je geen ervaring met Basketball hebt en wel interesse is dat geen probleem. We hebben een aantal ervaren trainers die je hierin kunnen begeleiden. Er zijn vele mogelijkheden binnen de club om ervaring op te doen en natuurlijk gaan we in overleg over de tijden wanneer het bij je uitkomt training te geven.

Mensen die willen fluiten en/of jureren: mocht je hiervoor nog niet bevoegd zijn dan kun je aan het begin van dit seizoen een workshop dag volgen, dan wordt je klaargestoomd om te fluiten en/of te jureren.

Trainingstijdenschema / zaalindeling maken en contact hierover hebben met de gemeente: Je gaat in overleg met de trainers om te kijken wie wanneer traint, in welke zaal en de juiste combi’s maken zodat de trainers die zelf nog spelen niet van zaal hoeven te switchen en zelf gelijk ook kunnen trainen na training te hebben gegeven. Daarnaast hierover contact leggen met de Gemeente, kijken wat de mogelijkheden zijn.  

Technische Commissie: Binnen elke Basketball club is er een Technische Commissie, de “TC”. Deze commissie zorgt voor de teamindelingen, organiseert scheidsrechter cursussen, leidt trainers op, organiseert coach clinics, houdt de vinger aan de pols wat er speelt in de verschillende teams en geeft het bestuur een voorzet voor de te nemen koers die we moeten varen met de club. Daarnaast zijn ze natuurlijk de contactpersoon voor de trainers en coaches. Ze vergaderen een paar keer per seizoen en kunnen daar nog wel wat mensen gebruiken die ze met al deze taken willen ondersteunen. Ben je iemand met een Visie en bereid mee te denken over de toekomst, meld je dan aan voor deze Commissie! 

Zaalwacht: Aanwezig zijn op wedstrijddagen. Teams aansturen bij het opbouwen of afbreken van hun velden, tablets halen bij de beheerder en neerleggen bij de tafels. Teams hun veld aanwijzen, wedstrijdvijfjes uitdelen, maar vooral de scheidsrechters en juryleden hun wedstrijd wijzen en eventueel bellen als ze er niet zijn/op tijd zijn.    

Sponsorcommissie: Als WBB Giants hebben we een aantal Sponsors die onze club een warm hard toe dragen. Die zijn we uiteraard erg dankbaar! Maar er is naar ons idee nog veel meer uit te halen. We hebben ook wel een aantal ideeën,  maar daarvoor hebben we mensen nodig die ons daarbij willen helpen deze in uitvoering te kunnen brengen. Heb je een vlotte babbel en zin de WBB Giants financieel nog sterker te maken, meld je dan nu aan voor deze Commissie.

Hartelijk dank en hopelijk tot gauw, het Bestuur van de West Brabant Basketball GIANTS