Afgelopen week is het U16 Eredivisie team van de Giants teruggekeerd van een zeer leerzame en succesvolle basketball reis door de Verenigde Staten van Amerika. De reis was georganiseerd door basketball club CBA Apollo. De Amsterdamse club had de U16 talenten van de Giants uitgenodigd om aan te sluiten, waardoor er een totaal met 4 jeugd teams in verschillende leeftijd klasse werd afgereisd naar Luchthaven JFK in New York.

In Amerika werd gespeeld tegen diverse teams in de omgeving van New York, New Jersey en Washington DC. In de avond uren waren de Nederlandse talenten te gast bij verschillende top universiteiten voor de NCAA (National College Athletic Association) basketball wedstrijden, een spectaculaire competitie die momenteel in volle gang is. Zo werden Seton Hall tegen de huidige nummer 1; Villanova bezocht en ook Maryland tegen Minnesota. Wedstrijden die in volle stadions werden meebeleefd en welke ook in de gehele USA op televisie werd uitgezonden.

Volgens coach Marc van Tetering was het een indrukkende ervaring voor spelers en coaches maar ook een hele zware week waarin veel gereisd en veel gespeeld moest worden. Na vorige jaar als eerste Nederlandse Basketball team in China te spelen was deze USA reis ook prachtige ontwikkeling kans voor onze talentvolle spelers.

De Nederlandse spelers wisten zich allemaal prima staande te houden tegen de Amerikaanse leeftijd genoten en hebben veel geleerd, vooral de intensiteit en “op leven en dood” instelling waarmee de Amerikanen de Giants tegemoet traden was een echte “eyeopener” voor de Nederlandse spelers aldus Coach Adriaan Leyte.